Jde uvařit levně? Ano!

Když se mluví o vaření, tak si mnoho lidí myslí, že to musí být něco, na co je potřeba hodně peněz. Jinak nemůže dobré jídlo vzniknout. Opak je ale pravdou. Pokud hledáte tipy, jak uvařit levně, podívejte se na ně s námi. Dá se říci, že uvaříte oběd pro 4 osoby a nemusíte zaplatit více, než stokorunu.

Upečte kuře – osvědčenou klasiku

Známé a oblíbené jídlo. Když je kuře ve slevě, není problém koupit ho za méně než 60 korun za kilogram. K tomu už jenom kilo brambor okolo desetikoruny a základ dokonalého jídla je připravený. Navíc příprava je velmi jednoduchá. Kuře vložíte do trouby a brambory dáte vařit. Potom už stačí naporcovat a můžete si být jisti, že jídlo pro 4 osoby můžete servírovat. A vzhledem k velikosti porce každého zasytí.

Co takhle játra s rýží?

Levné, a přitom velmi chutné maso, které je stále oblíbené. Naším tipem, jak uvařit levně, jsou dušená játra, kdy následně vytvoříte jemný sos. Stačí vám k tomu cibule, játra a trochu vývaru. A co je jako vhodná příloha? Určitě rýže, která dnes také není nijak drahá – tedy pokud zvolíte některý ze standardních druhů. K tomuto jídlu se ale mohou dokonale hodit i brambory. Místo jater lze ale využít i jiné druhy levného masa, tedy vnitřností. Co třeba osvědčené ledvinky? Mnoho lidí se jich bojí, ale není proč. Dokonce se dnes dostávají i na lístky dobrých restaurací.

Husté polévky

S pečivem jsou volbou, která dokonale zasytí, budou skvěle chutnat a vyjdou jenom na pár korun. Nevěříte? Tak se podívejte na příklady. Třeba bramboračka, kde brambory a kořenová zelenina stojí skutečně jenom pár korun. A co dále? Třeba čočková polévka, kde je základní surovina také cenově dostupná. Zkusit ale můžete i dobrou květákovou polévku, stejně jako kapustovou. U těchto dvou navíc oceníte, že se zahustí sami, když zeleninu rozmixujete. Další úspora nákladů. Stále si tedy myslíte, že nelze uvařit levně?

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *